Kalender / arkiv

Udstillinger, aktiviteter og arkiv:

FORUNDERLIGE NATUR

15. august - 13. september 2020. Fotografi, mobile og skulptur. Udstillere: Mette Philipsen, Anni Reichert Frederiksen og William Frohn

PRESSEMEDDELELSE

Lørdag d. 15. august 2020 kl. 11.00 åbner Kældergalleriet under Brugsen i Torup sin 3. fotoudstilling denne sommer. Nu med værker fra to fotografer og en skulptør. Udstillingens titel er "Forunderlige natur".

Fotograf Anni Reichert Frederiksen bor og arbejder i Torup. Hun var i 2018 på sin første Grønlandsrejse. Det blev et møde med en storslået og forunderlig natur. Sanseindtryk så overvældende, at to fyldte foto-hukommelseskort og mange noter om menneskets livsvilkår, blev hjembragt til langvarig fordybelse.
Anni skriver haikudigte. Disse korte, enkle, fortællende og dybsindige vers, bliver sat overfor fotografiets konkrete motiv. Udstillingen rummer således både fotografiske og sproglige refleksioner over indtryk og oplevelser fra det umådeligt store og på mange måder gådefulde Grønland.

Skulptør William Frohn bor og arbejder i Hillerød. Han har ladet sig inspirere af Anni's Grønlandsbilleder. Det har ført til 3 abstrakte stabiler, hvor udgangspunktet har været kystprofiler fra Grønlands Østkyst. Dertil en bevægelig skulptur. Mobilen "Åndemaneren". 8 forskellige åndefigurer, svæver i en karruselkonstruktion over åndemaneren - angakokken. Grundtanken har været at: Undergivet naturens vældige kræfter, har mennesket brug for stærke hjælpeånder! Når mobilen får et venligt skub, sættes sceneriet igang.

Fotograf Mette Philipsen bor og arbejder i Torup. Mette er nok mest kendt som keramiker med sit papirstynde og transparente porcelæn, men det var som fotograf hun i 1998 debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling. Nu har hun taget fotografiet op igen og viser fotografier taget i nærmiljøet, de fleste fra hendes egen have i Den Økologiske landsby. Mette er tiltrukket af det lette og poetiske, som hun udtrykker ved blandt andet at over-eksponere og på den måde få mere lys i billedet.

Udstillingen kan ses alle ugens 7 dage i Torup-Brugsens åbningstid til og med søndag d. 13. september 2020.


Tilbage til kalender