Kalender / arkiv

Udstillinger, aktiviteter og arkiv:

Skrøbelige Sager

21. november 2020 - 2. januar 2021. William Frohn udstiller julepynt, papirklip og plantefigurer

Pressemeddelelse

Fernisering lørdag d. 21. november kl. 11.00 - 13.00.

William Frohn er papirklipper og skulptør. Hans interesse for papirklipperi startede i drengeårene. Ligesom mange andre, fremstillede han julepynt, gækkebreve og små mønsterklip. Som ung blev han uddannet typograf, senere grafisk formgiver. Papirklippet holdt ved og udviklede sig over årene til et eget formsprog.

William "tegner med saksen" - tankens hurtige beslutning, fastholdt i papiret med saksens snit.

Udstillingens julepynt har William fremstillet over en årrække. Udløst af et mangeårigt engagement som jule-papirklipper på Frilandsmuseet i Lyngby. Han viste og vejledte museets gæster i, hvordan man, med foldeklippets teknik - let og enkelt - fremtryller de fineste stykker julepynt. Det gør han også i denne udstilling, på 2 juleklipsværksteder. Lørdag d. 5. og søndag d. 6. december. Begge dage fra kl. 12.00 til 16.00. Læs kursustekst og tilmeldingsinfo HER

William har gennem årene hentet inspiration mange steder. Bl.a i digteren H. C. Andersens papirklip, som han undersøgte i detaljer. Bogstaveligt ved - på øjemål - at genskabe mange af hans klip. Det gav en viden om digterens klippemåde og motivvalg, som inspirerede William til en række "hyldestklip" til H. C. Andersen. Også en postkortserie med 8 forskellige eventyrklip blev fremstillet. De er alle udstillet, sammen med Williams egne motivklip.

De sidste par år har William fremstillet figurer af tørrede planter. Han kalder dem "plantefigurer". Materialerne finder han ved at gå en tur i haven. Så sker det, at han opdager figurformer i stængler, rødder og frøkapsler. Det kan være et hoved, eller bare en næse. En skulder eller et par bukser. Dem samler han op, tørrer og limer sammen til menneskelignende væsner. Det sker i en proces, hvor de enkelte plantedeles egne former - i samspil med Williams fantasi - bestemmer figurenes endelige udtryk. De får deres debut på denne udstilling.

Fernisering: William Frohn vil være tilstede under ferniseringen lørdag d. 21. nov. Galleriet byder indenfor - dog med maximum 10 personer ad gangen, fordelt i lokalerne - eller flere. (Hold øje med restriktioner, mundbind formentlig nødvendigt).

Udstillingen kan ses i Brugsens åbningstid til og med lørdag d. 2. jan. 2021.

Adr. Kældergalleriet - under Brugsen i Torup, Torupvejen 156, 3390 Hundested.

Åbningstider: Mandag - torsdag kl. 9-18, fredag kl. 9-19, lørdag kl. 8-14, søndag lukket. 
Åbningstider omkring jul og nytår: 23.12. kl. 9-19, 24.12. kl. 8-12, 25. og 26.12. lukket, 27.-30. normalt åbent, 31. 12. kl. 8-13, 1.1. lukket


Tilbage til kalender