Kalender / arkiv

Udstillinger, aktiviteter og arkiv:

VI ELSKER!

Severin & Fridan, udstilling 11. maj-7. juli 2024

Velkommen til fernisering lørdag d. 11. maj kl. 11-13.

Lis Severin og Helene Fridan Pedersen lærte hinanden at kende på et kunstophold i Polen for 10 år siden. Siden da har de haft flere udstillinger sammen, ligesom de har udstillet i både ind- og udland hver for sig.

Lis maler i sit hjem i Hareskoven og i sommerhuset i Hundested. Hun arbejder primært med akryl på lærred og akvarel, samt på det seneste også cyanotypi og tryk. Det er især farvernes samspil, der arbejdes med og gerne i temaer. Motiverne tager udgangspunkt i omgivelserne, mennesker og naturen. Herunder skildring af barnets leg, hvor Lis forsøger at fange det nu i legen, der får én til at føle, at tiden er gået i stå.

Helene bor i Faxe, og arbejder med keramik. Hun har en bred undervisningserfaring og har blandt andet ledet brændefyringskurser på Guldagergård i Skælskør.
Helene drejer, modellerer og støber sit keramik, alt efter hvilket udtryk hun ønsker. Hun laver selv glasurerne og foretrækker enkle metoder med brug af så få ressourcer som muligt. Brændefyring er den foretrukne arbejdsmetode, hvor asken bruges som glasur. Om sommeren er Helenes keramik 80% co2-neutral, idet hun bruger solenergi til at opvarme keramikovnen. Målet er et naturligt udtryk, som rækker ud efter fortiden og ind i fremtiden.

Transport (fra Kbh.) Tag S-toget til Hillerød og derefter lokalbanen mod Hundested. Stå af på Dyssekilde St.
Indgang igennem Brugsen - gratis adgang - handicapadgang
Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8-18, lørdag, søndag og helligdage kl. 8-16. Sidste dag søndag d. 7. juli.
Adresse: Kældergalleriet-under Brugsen i Torup, Torupvejen 156, Torup, 3390 Hundested


Tilbage til kalender